Скара 7 Мени

Можете да платите и со кредитни картички

Основано 1987

Нашето мени

Скарата како една од најстарите верзии за подготовка на храната има многубројни предности – почнувајќи од тоа дека за скара не треба да се користи многу масло, па се до тоа дека скарата кај нас има долга традиција. Ние ви нудиме вкусна скара приготвена со најсвежите суровини набавени за денот.

Појадок

Чорба телешка

130 ден.

Чорба пилешка

120 ден.

Кајгана со 3 јајца

110 ден.

Омлет со 3 јајца и пиперка

130 ден.

Омлет со 3 јајца и сирење

130 ден.

Омлет со 3 јајца и шунка

140 ден.

Омлет со 3 јајца и сланина

150 ден.

Омлет со 3 јајца и печурки

130 ден.

Омлет , мешан (по желба)

150 ден.

Ладни и топли прејадења

Сирење

100 ден.

100 гр.
Биено сирење на скара

120 ден.

Бујурди

140 ден.

Пирошка

130 ден.

Похован кашкавал со тартар

130 ден.

Похована полнета пиперка

100 ден.

Шампињони на скара

150 ден.

СКАРА

Кебап

80 ден.

25 гр
Плескавица

130ден.

250гр.
Шарска плескавица

170 ден.

Плескавица " 7 "

190/330 ден.

(320/500 грама )
Колбасица- димена

120 ден.

Домашна димена колбасица (130 гр )
Колбасица- свежа

110 ден.

Свежа- домашна (120 гр.)
Пилешки батак

140 ден.

220 грама
Пилешки стек

130 ден.

210 грама
Пилешки Орли

210 ден

300 грама
Пилешки Увијач

170 ден.

250гр.
Побарајте домашно зимско мезе

• пиперка павлака • пиперчиња со урда • цепкани пиперки • љутеница

СКАРА- прод.

Парма Стек

210 ден.

300 грама
Ребро

170ден.

280 грама
Вешалица

180 ден.

200 грама
Кременадла

150 ден.

220 грама
Вратна Кеменадла

170 ден.

250 грама
Свинско филе

220 ден.

210 гр. свежо свинско филe
Телешки Џигер

140 ден.

20 грама
Ражнич

150 ден.

200 грама
Побарајте домашно зимско мезе

• пиперка павлака • пиперчиња со урда • цепкани пиперки • љутеница

САЛАТИ

Шопска салата

140/230 ден.

450гр/900 гр.
Грчка салата

150/240 ден.

500гр/1000 гр.
Македонска салата

130/220 ден.

500гр/1000 гр.
Мешана салата

130/210 ден.

500гр/1000 гр.
Мимоза салата

120 ден.

400 гр.
Зелка салата

100 ден.

250 гр.
Салата од краставица

90 ден.

250 гр.
Салата од домати

90 ден.

300 гр.
Таратур

120 ден.

400 гр.
Тиквици

150 ден.

400 гр.
Пиперка

30 ден.

лута/блага
СЕЗОНСКИ САЛАТИ

Пиперка павлака

100 ден.

Пиперчиња со урда

130 ден.

Пинџур

130 ден.

Мезе даска

350/600 ден.

(пинџур, пиперка павлака, домат, краставица, тиквици, пиперчиња со урда)

Додатоци

Помфрит мал

100 ден.

Помфрит голем

150ден.

Лепиња

30 ден.

Нафора

80/130 ден.

Салата додаток

50 ден.

Помфрит додаток

60 ден.

Кашкавал додаток

70 ден.

Сланина додаток

80 ден.

Сирење додаток

50 ден.

Тартар сос

30 ден

Јајце додаток

20 ден.

Маслинки

70 ден.

Кајмак

90 ден.

Desserts

Warm Dark Chocolate Cake

$5

Veggies es bonus vobis
Chia Pudding with Rice Porridge

$9

Gumbo beet greens corn
Chocolate Ice Cream with Raspberries

$7

Veggies es bonus vobis
Fresh Raspberries in Box

$5

Gumbo beet greens corn
Caramel Pecan Pie

$8

Veggies es bonus vobis

Работно Време

ПОНЕДЕЛНИК- САБОТА
08.30 – 23.30ч.

НЕДЕЛА ЗАТВОРЕНО

Резервации

Телефон
(02) 3 224 000

Работиме со:

Мени на Денот

Tелешка чорба

130 ден.

Пилешка Чорба

120 ден.

Кајгана

110 ден.

со 3 јајца